the Innocence of Passion - chapter 3

 

 
 
 Den här dagen var som alla andra dagar, fast ändå inte. Chantelle visste att hon var tvungen att bestämma en tid att träffas med Justin så att de kunde plugga tillsammans. Hon skulle lära honom grunder inför nästa prov. Det kändes konstigt att lära ut saker till någon annan. Hon visste inte vilka kunskaper han hade, fast han verkade ganska osmart. Hon visste inte vilka egenskaper han hade heller. Justin kanske var en uppblåst mobbare, som säkert skulle mobba henne. Ärligt talat hade hon inte lagt någon uppmärksamhet på alla populära gäng på skolan. Det fanns tjejgäng som inte hade höga moralnormer.. Sen var det killgäng, där Justin var en av dem. Hon hade gått på samma lektioner som Justin flera gånger under dagen, men hon hade inte vågat gå fram och fråga! Det hade varit hemskt förödmjukande om han skulle ignorera henne. Eller säga något elakt. Därför vågade hon inte ta steget. 
 
 
 Chantelle satt i matsalen med Molly vid ett bord i ett hörn. Det var någon slimig mat som skulle föreställa pasta med köttfärssås. De hade inte lyckats nåt vidare. Molly pratade om en tv-serie uppjagat och berättade i varenda detalj om det som hänt på avsnittet kvällen innan. Chantelle la in ett "mm" "jaa" "jaså" då och då men orkade inte lyssna ordentligt. Helt plötsligt kändes det som att det blev tystare i matsalen. Hon vände upp blicken och såg Justin resa sig från bordet.
"Vart ska du?" frågade hans kompisar men han svarade inte. Han började gå och Chantelle insåg med panik att han gick åt hennes håll. Han närmade sig fort och hon flackade med blicken. När han stod framför henne märkte hon hur Molly glodde intensivt.
"Hej, är det du som är Chantelle?" frågade han och flashade iväg ett bländande leende. Chantelle hade ingen röst för tillfället, halsen var torr som öken men hon klarade av att nicka. "Mr. Brown sa att du skulle vara min extra lärare."
"Ja, det är sant", pep Chantelle till svar. Hon lät som en råtta. Hon harklade sig lite och skruvade sig på den obekväma stolen. Det kändes som att hela matsalen tittade men antagligen så inbillade hon sig bara.
"Tja... kan du träffas och plugga nån dag? Vad gör du efter skolan?" frågade han och blinkade. Chantelle rodnade på 0,3554219 sekunder. Hon nickade till svar igen.
"Jag är ledig, jag gör ingenting alls, ingenting." Han skrattade. Hon visste inte om det var för att hon lät konstig eller om det var på grund av hennes svar. Hon var lite förvirrad.
"Mm, då ses vi efter skolan, jag möter dig utanför skolan." Han gick iväg och världen började röra på sig igen. Molly tog tag i Chantelle's arm och tittade på henne med en 'vad hände precis' blick. Chantelle skakade på huvudet.
"Oh my god." Molly började skrata. "Han är grymt het, den där killen alltså!" sa hon drömmande. Chantelle skrattade. "Varför sa du inte att du skulle vara hans extra lärare?" frågade hon och sköt iväg en mordisk blick. Oups. Chantelle skruvade på sig igen.
"Alltså, jag vet inte. Trodde inte att det var en big deal för dig......." Molly avbröt henne innan hon pratat färdigt.
"Skojar du? Vi snackar om Justin Bieber här, eller pratar du om någon annan? Justin är liksom....vrålsnygg. Du är verkligen lyckligt lottad, tjejen.. Men passa dig, Justin är oftast ute efter mer än man vill. Det är det folk säger i alla fall." Chantelle blev orolig. Det Molly sa var sant, hon visste det innerst inne. Men hon var bara där för att lära Justin att plugga, bara så att han kunde börja på college. Det var det enda hon skulle göra...
 
 Justin väntade utanför skolan, precis som han sagt. Han hade hörlurar i öronen och volymen var nästan jobbigt hög. Han blundade och sjönk in i musiken. När han öppnade ögonen kom Chantelle gående emot honom. Justin tyckte Chantelle verkade oskyldig. Hon hade en aura runt sig som utstrålade 'jag är ömtålig'. Men han hade inget emot det. Hon verkade... spännande och outforskad. Han skrattade åt sina ordval. Chantelle tittade på honom med en konstig blick. Han drog ur hörlurarna och flashade iväg ännu ett leende. Han såg hur Chantelle vinglade till lite. Han gillade effekten han fick av henne.
"Är du redo att gå? Vi pluggar hos mig." Hon nickade och de började gå. Chantelle hade en väska som såg ut att vara full av böcker. Han såg inte fram emot det. De sa ingenting när de gick, men det kändes inte som att det behövdes. Det var en bekväm tystnad. 
 De gick upp till hans uppfart och huset var gigantiskt.
"Stort hus." sa Chantelle och log. 
"Ja, men det finns inget vettigt därinne, tro mig." svarade han. Hon visste inte riktigt hur hon skulle tolka det han sagt, så hon släppte det. Han låste upp dörren och de gick in, tog av sig ytterkläderna. Chantelle kände sig lite obekväm, hon var trots allt i en killes hus för första gången, och det var dessutom inte hos vemsomhelst.
"Vill du ha något att dricka?" frågade han och gick in i ett fint kök.
"Te, tack." Han nickade och tog fram olika smaker, och kokade vatten i en vattenkokare. Han hällde upp vatten till henne och sig själv.
"Dricker du te?" frågade hon honom skeptiskt. Han skrattade åt hennes min.
"Jag kanske heter Justin och är en kille, men ja, jag dricker också te ibland." Hon rodnade, det kändes ganska dumt efteråt när hon frågat. De satte sig vid ett bord och hon började stapla upp en massa böcker.
"Men herregud, ska vi läsa på allt det där kommer jag vara 89 år gammal innan jag lärt mig något.." Hon log, det var nog inte sant. Hon kunde verkligen gå in för saker och ting.
"Jag kommer inte ge mig innan du lärt dig något."
"Mhm." sa han och blinkade åt henne. Justin sträckte sig efter en bok och kom nära Chantelle. Hon ryckte till och lutade sig tillbaka. Hon erkände för sig själv att hon blev väldigt nervös. Han luktade underbart. Han skrattade åt hennes reaktion. Hon blev lite irriterad och tog en bok, slog upp sidan.
"Vi börjar med matte." sa hon och han himlade med ögonen. Perfekt, hans favoritämne. "Vi har prov på algebra om 3 veckor, det är bäst att vi börjar med det nu." Hon gav honom penna, sudd, linjal och ett rutigt papper. "Testa det här talet." Justin tittade på det, tittade på Chantelle och suckade.
"Jag fattar inte." Det var det enklaste talet på kapitlet, och han fattade inte. Chantelle reste på sig och gick runt till hans sida.
"Okej, du gör såhär..." Hon började förklara och böjde sig framåt. När hon tittade på honom insåg hon att hon var väldigt nära Justin. Hon harklade sig men flyttade sig inte. Han fick inte skratta åt henne igen. "Du lägger ihop de här först. Fattar du?"
"Jag tror det." Justin började räkna och hon fick hjälpa honom på traven, men efter en stund hade han löst talet. "Shit vad bra jag är!" skröt han och Chantelle skrattade.
"Nu har du bara typ 10 tal till att göra." Han muttrade något ohörbart men man märkte att han verkligen försökte.
 
 När de hade jobbat med matte, engelska och lite religion tittade Chantelle på klockan. Det hade gått så sjukt snabbt.
"Oj, jag måste verkligen gå!" sa hon och började packa ihop. Hon sprang iväg till hallen och satte på sig sina skor och sin jacka.
"Vilken fart du fick..." mumlade han och gick efter. De stod i hallen och tittade på varandra. "Ses vi en stund på torsdag?" Chantelle nickade. Hon sträckte ut sin hand för att trycka ner dörrhandtaget, men han stoppade henne genom att ta tag i hennes arm.
"Vänta", sa han. "Får man ingen kram eller?" Hon rodnade svagt och gav honom en kram. Tänk om hon kramade honom för länge? Men han luktade fortfarande underbart. När de släppte taget snurrade hennes huvud.
"Hejdå." sa hon svagt och han skrattade. Hon snubblade ut genom dörren och stängde snabbt. Hon tog ett par djupa andetag och lugnade ner sitt hjärta. Hon behövde sannerligen som Molly sa, passa sig för Justin. 


Kommentarer
Jennifer

Den äger vill ha merrrr :D

2012-07-16 @ 20:24:14
Natalie

Perfekt meer !!

2012-07-16 @ 22:45:36
Emelie

Jätte bra! <3
MER :D <333

2012-07-17 @ 01:13:39
URL: http://bieberrstorys.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0