the Innocence of Passion - chapter 13

 
lyssna på låten samtidigt...

 Chantelle hade 2 obesvarade samtal och 4 obesvarade sms. Alla var från Justin. Hon hade jättedåligt samvete över att hon ignorerade honom, men hon visste inte vad hon skulle ta sig till! Att fortsätta smsa med honom kunde ge helt fel signaler. Hon skulle glömma honom... glömma honom, glömma honom! Men varje gång Chantelle slöt sina ögon såg hon Justin framför, han log sitt leende och man såg lyckan i hans ögon. Hon skakade bestämt på huvudet, försökte få bilden raderad. Men hur mycket hon än försökte gick det inte. Chantelle ville ju inte ens glömma honom! Men hon var tvungen. Hon klarade inte av att få sitt hjärta krossat av en player. När hon väl blev kär ville hon ge bort hela sitt hjärta, sin själ och sitt sinne. Men hon kunde inte ge det till en player.
 På måndagen innan skolan skrev hon ett sms tillbaka. "Har varit upptagen sen i lördags, har inte kunnat svara. Förlåt för det. :)"
 Justin såg på mobilen. Varit upptagen? Ursäkta? Kunde man inte ägna ett par minuter av sitt liv till att skicka iväg ett sms? Han suckade. Chantelle hade inte svarat på något, och nu fick han det här tillbaks.. Han hade öppnat sig för henne, sagt saker han aldrig sagt till någon annan, och nu behandlade hon honom såhär? Justin fattade inte vad han hade gjort för fel. Chantelle hade verkat vara intresserad av honom, men helt plötsligt fick hon panik och vände tillbaka. Allt var upp och nervänt.
 
Det gick hyffsat bra att undvika Justin i skolan. Fast Justin trodde till och med att Chantelle inte var i skolan. Molly var Chantelle's hjälpreda som kikade runt varenda hörn så att hon skulle slippa träffa Justin. Det tog tid och var jobbigt, men hon intalade sig att det var värt det. Hon hade inte träffat honom en endaste gång, men det var fortfarande inte tid att slappna av..
Chantelle och Molly hade samma lektion som var biologi. Deras lärare Mr. Harper var grymt sträng, alltså verkligen sträng. Man fick inte skratta, inte prata, inte viska. Han reagerade till och med när man bytte korslagt ben! Han vakade över klassen som en hök. De hade ett oförberett test och Chantelle lekte med pennan. Hon fattade allt som stod på papperet, men hon kunde bara inte skriva ner hennes svar. Hon hade något vettigt svar till viktiga saker i livet, varför skulle det förhöret vara viktigt i så fall? Hon hade druckit extra mycket vatten på lunchen, och det ångrade hon stort. Hon vickade med foten på stolen och kunde inte sitta still. Tillslut tittade Mr. Harper upp med glasögonen långt ner på näsan och en irriterad blick.
"Har du bråttom någonstans, Ms. Child?" Chantelle tuggade på insidan av kinden. Hela klassen vände sig om, pinsamt läge.
"Jag måste gå på toa.." Mr. Harper suckade.
"Verkligen? Ja, men skynda på så vi får lite stillhet härinne." sa han tröttsamt. Vadå stillhet? Alla satt blickstilla förutom nu då, när Chantelle stal all uppmärksamhet. Inte för att de andra i klassen verkade missnöjda på något vis, de slapp jobba i några sekunder. Chantelle ställde sig upp och gav Molly som satt bakom henne en lång blick. Molly fattade och ställde sig upp.
"Vart är du påväg, fröken lilla?" frågade Mr. Harper och gav en av sina läskigaste blickar. Molly svalde och öppnade munnen.
"Jag måste dricka vatten.." sa hon nervöst. Mr. Harper skakade på huvudet långsamt.
"Dricka får man göra innan eller efter lektionen. Sätt dig ner igen." sa han med en röst man inte vågade säga emot. Molly gav Chantelle en blick som sa 'jag är ledsen'. Chantelle ryckte på axlarna. Hur stor var chansen att hon mötte Justin i en tom korridor? Alla hade lektion. Innan hon stängde till dörren hörde hon Mr. Harper säga:
"Fortsätt jobba!" Hon skrattade lågt och skakade på huvudet. Han var omöjlig.

Justin hade haft engelska lektion en ganska lång stund. Det var en rörig klass. De hade läraren Ms. Tildale. Hon var en virrig vikarie som inte hade koll på någonting. Ganska soft att slippa göra någonting, men han var fast besluten om att få bättre betyg. Han lyssnade noga på hennes försök till undervisning, men hon hade det svårt eftersom alla vägrade vara tysta.
"Okej ungar, ta fram era anteckningsböcker och skriv om..." började hon men blev avbruten av att en pappersboll firades av två centimeter från hennes ansikte. Åh, typiskt. Han hade glömt sin blyertspenna i skåpet. Justin räckte upp handen.
"Ja, Justin?" sa hon nervöst.
"Jag har glömt min penna." Hon nickade, och började rota omkring bland en massa papper och bland all röra hittade hon uppenbarligen inte någon penna.
"Jag hittar ingen att låna ut... men hämta din egen, vi väntar med att börja uppgiften tills du kommer tillbaka, så skynda dig." Justin skrattade när han stängde dörren, inte en chans att hon skulle kommit någon vart i alla fall. Alla pratade som kycklingar och betedde sig som apor därinne, hon skulle inte fått fram ett ord.

Chantelle skuttade fram lite i korridoren. Skönt att äntligen slippa oroa sig över Justin. Hon var nära toaletterna, bara ett hörn kvar. Hon svängde runt med full fart och krockade med någon. Hon tittade upp i Justin's ögon. Helvete. Planen gick visst inte hur bra somhelst! Han såg lika chockad ut som Chantelle.
"Herregud, förlåt!" sa Chantelle och plockade upp Justin's penna som han hade tappat.
"Jag trodde du var sjuk." sa han dumt. Chantelle skrattade nervöst.
"Haha, nejdå, jag är här. Varför trodde du det?" frågade hon och kände sig dum.
"Jag har inte sett dig på hela dagen, inte ens lunchen..." sa han långsamt.
"Jag... vi.. vi har väl bara haft väldigt olika lektioner. Jag och M-molly åt utanför skolan idag också." Justin nickade långsamt och tankarna var långt borta.
"Men jag har Mr. Harper, och du vet väl att han får ett utbrott om man är borta från lektionen förlänge.." Justin nickade lika långsamt igen. Chantelle strök en hårslinga bakom örat och gav honom pennan.
"Hejdå!" sa hon och praktiskt taget sprang iväg.

När hon väl kom fram till klassrummet (och det kändes som evigheter) och satte sig på sin stol upptäckte Chantelle att hon inte ens gick på toa. Hon satte händerna framför ansiktet och försökte att inte röra på sig för att irritera hennes lärare. Chantelle gav Molly en oläsbar blick och satt sedan och gjorde ingenting..

Justin gick in i klassrummet och satte sig på sin stol. Nästan alla i hans klass hoppade runt och Ms. Tildale försökte lönlöst lugna ner alla. De skrattade, pratade högljutt och kastade sudd på varandra. Tjejerna satt och tuggade tuggummi och smsade med andra. Justin stirrade tomt framför sig. Nu märkte han hur idiotiskt folk betedde sig.
"Men kan ni hålla käften! Vissa härinne vill lära sig saker i livet, så man faktiskt kan komma någonstans. Håll käften och lyssna, sålänge ni inte vill bli diskare eller strippor!" röt han till och alla stannade upp. Även Ms. Tildale som precis hittat en penna som hon höll upp i luften. Det stod still ett litet tag tills folk började röra på sig tillbaka till sina platser. Ljudnivån sänktes mer och mer tills det var helt tyst. Det pep i öronen på Justin och Ms. Tildale suckade nöjt. Precis som om det var hennes förtjänst att alla satt stilla och var tysta. Ingen vågade sätta sig emot Justin, han hade makten i klassrummet, även mer makt än deras lärare.
"Okej ungar. Öppna erat anteckningsblock och skriv om...." Justin's tankar vandrade iväg, nu när det väl var lugnt i klassrummet kunde han inte koncentrera sig. Det var för tyst.
woohooo, rörigt kapitel!
jag har skrivit små bitar då och då i början, men på slutet flöt allt på..
VAD TYCKTE NI OM DET HÄR? ÄR DET RÖRIGT MED ALLA? jag tycker det haha :(
 
MÅSTE BARA PÅMINNA ER, att när jag börjar skolan den 20nde, kommer uppdateringen
inte alls vara som den är nu, den kommer vara sämre...
första veckan i skolan brukar vara okej, inga läxor, men sen blir det andra puckar!
jag ska verkligen försöka knåpa ihop allt, men det kommer inte bli lätt...
 
SÄG VAD NI TYCKTE, annars straffar jag er på ett oväntat sätt! ;)


Kommentarer
Ebba

Jätte bra!!<3

2012-08-17 @ 00:56:58
Anonym

jättebra :D

2012-08-17 @ 09:41:27
TjejenSomTjatarOmNyaKapitel

Tyckte det var super:D skriv mer,och så hände det inte så mycket i detta kapitel:)

2012-08-17 @ 10:25:10
Emelie

Sjukt bra! <3

2012-08-17 @ 15:31:09
URL: http://bieberrstrorys.blogg.se
sara

meeer du är super duktig :-)

2012-08-22 @ 01:33:41
Jagg

Bra som fan!
När kommer nästa kapitel? ♥

2012-08-26 @ 15:21:37


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0